Aansluiten op de meterkast

Het is raadzaam omvormer op een vrij, aparte groep in je meterkast aan te laten sluiten. Een omvormer waar te veel stroom door heen gaat kan namelijk leiden tot overspanning, stroomuitval of zelfs tot brand. Je kunt de omvormer aansluiten op zowel een zogenaamde 1 fase aansluiting als een 3 fase aansluiting.

Heb je veel zonnepanelen (bijvoorbeeld meer dan 20) dan is het laatste aan te raden. Een 3 fase aansluiting is uiteraard een wat hogere investering. Je kunt zelf kijken welke aansluiting je hebt. De 1-fase aansluiting vind je het meeste terug. Hiermee voorzie je de meeste huishoudelijke apparaten van voldoende stroom. Je hebt deze aansluiting wanneer er 220/230V op de kWh meter staat. Ook op je energierekening kun je deze terugvinden als 1x25A/1x30A. Er zijn verschillende 1-fase aansluitingen mogelijk. Zo kun je 1x25A, 1x30A, 1x35A hebben.

Hoe hoger het aantal ampere, hoe meer stroom je tegelijkertijd kunt gebruiken. Er zijn ook huizen met een 3-fasen aansluiting van 3x25A. Deze is dan aangelegd omdat je al zware apparaten tegelijk gebruikt of wil gaan gebruiken. Bijvoorbeeld een laadpaal of koken op inductie. Een 3 fasen aansluiting is te herkennen wanneer er op de meter staat: 3x220/230V - 380/400V -380 op de kWh.

Kan ik u verder helpen?
Contact opnemen Adviesgesprek aanvragen Offerte aanvragen

Deel deze pagina:

Daarom kies je Daan
  • A merken materialen, hoge kwaliteit van producten = meer besparen
  • Transparant advies: communicatie en offerte duidelijk uitgelegd
  • Levering en plaatsing in eigen beheer en met garantie
  • Showroom en deskundig advies
  • Alles onder één dak: ook laadpalen, airco’s en warmtepompen
  • Professioneel team
Wij werken samen met:
Logo 1
Logo 2
Logo 3
Logo 4
Logo 5
Logo 6
Volg ons op social media:
Ontwikkeld door: NRG Internetdiensten