Installatie

Hoe gaat het installeren van de zonnepanelen in zijn werk, waar moet ik rekening mee houden?
Vanaf de volledige installatie ontvang je zelf goedkope stroom. Het hele systeem wordt binnen een dagdeel netjes, veilig, werkend en gemonteerd opgeleverd. De montage is spanningsvrij. Voorafgaand aan de installatie wordt bepaald of in je meterkast een vrije groep en een hoofdschakelaar zit. Daarna bespreken we samen de werkzaamheden die zowel buiten als binnen plaatsvinden. Indien nodig overleggen we opnieuw.

De werkzaamheden buiten
Buiten op het dak worden de zonnepanelen vakkundig gemonteerd. Erg belangrijk voor onder andere de jarenlange productgaranties. Hoe beter de installatie, hoe meer energie. Daarom werkt Daan Zonnepanelen met de beste installateurs. Het systeem zal geaard opgeleverd worden. Het montagemateriaal hangt af van het type dakbedekking en of het gaat om een schuin of plat dak.

De kabels
Van de zonnepanelen loopt er een kabel naar binnen. Bij schuine daken wordt de kabel netjes onder de pannen (of dakbedekking) door het dak naar binnen gevoerd. Daan Zonnepanelen maakt zelf een doorvoer altijd onder de dakpan.

Indien het beter is of gewenst is om de kabel buitenom naar de plaats van de omvormer te voeren, dan wordt ook dit kosteloos voor je gedaan. 

Bij platte daken gebruiken we een bestaande dakdoorvoer mits deze aanwezig is. Voor sommige platte daken is het plaatsen van een nieuwe dak doorvoer gewenst. Deze zal Daan zonnepanelen zelf plaatsen daar er al veel ervaring mee is opgedaan.

Ook bij platte daken geldt, dat het soms mooier is (of gewenst is) om de kabel buitenom naar de plaats van de omvormer te voeren.

De installatiewerkzaamheden binnen
Aan de binnenzijde van de woning wordt het benodigde elektrawerk voorbereid.  In overleg kiezen de monteurs de beste plek voor de omvormer en de beste route van de omvormer naar de meterkast.

De omvormer wordt eerst binnen opgehangen. De omvormer bevindt zich altijd tussen de zonnepanelen en de meterkast. Meestal is dit op zolder, in een bijkeuken of in de schuur/garage. Micro-omvormers plaatsen we op het dak direct achter de zonnepanelen.

De zonnepanelen worden eerst geplaatst en pas daarna met de kabel aangesloten op de omvormer(s) en de meterkast. Wanneer alles gereed is, wordt het systeem aangesloten op een vrije groep in de meterkast en in werking gesteld. Als alles werkt, vindt de oplevering plaats.

Omvormer op de meterkast aansluiten
De monteurs leggen een kabel aan tussen de omvormer en de meterkast.

In de meterkast plaatsten de monteurs een nieuwe aardlekautomaat of wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een wasmachinegroep. Op deze manier is alles gegarandeerd goed en veilig aangesloten. Je zonnepanelen-systeem wordt door ons dus met een vrije groep en een extra aardlek schakelaar op de meterkast aangesloten.

Een 1 fase omvormer wordt op één fase van je meterkast aangesloten. Een 3 fasen omvormer kan alleen op een 3 fasen meterkast worden aangesloten. Een 3 fasen omvormer ligt hoger in prijs.

Omvormer met PV verdeler aansluiten op meterkast
Bij kleinere systemen (tot maximaal 3.500 Watt) kan er ook worden gekozen voor het plaatsen van een PV-verdeler. Dat is een externe mini groepenkast. Daarmee kunnen wij een systeem tot 3.500 Watt veilig aansluiten op een reeds bestaande stroomleiding in je woning.

Een PV-verdeler plaatsen wij alleen op een 100% vrije groep. Bijvoorbeeld van de wasmachine of van de schuur.

Een vrije groep betekent dat de stroomleiding geen andere afsplitsingen heeft én over een eigen schakelautomaat en/of groep beschikt.

Installatie opleveren en monitoring
Na het opruimen neemt Daan zonnepanelen de installatie door voor het tekenen en afronden van de opdracht.

Het aansluiten van de online monitoring is inbegrepen. De prestaties van uw zonnepanelen kunt je via een app bekijken. U maakt hiervoor gebruik van onze online monitoring app. 

Lees hier meer over monitoring.

Tevens blijven wij aanspreekbaar voor advies en uiteraard voor de garanties.
Is er toch iets mis? Geen zorgen: wij fixen het voor je. Natuurlijk zonder extra kosten.

Lees hier meer over de garanties en certificering 


Kan ik u verder helpen?
Contact opnemen Adviesgesprek aanvragen Offerte aanvragen

Deel deze pagina:

Daarom kies je Daan
  • A merken materialen, hoge kwaliteit van producten = meer besparen
  • Transparant advies: communicatie en offerte duidelijk uitgelegd
  • Levering en plaatsing in eigen beheer en met garantie
  • Showroom en deskundig advies
  • Alles onder één dak: ook laadpalen, airco’s en warmtepompen
  • Professioneel team
Wij werken samen met:
Logo 1
Logo 2
Logo 3
Logo 4
Logo 5
Logo 6
Volg ons op social media:
Ontwikkeld door: NRG Internetdiensten