Terugverdienen en salderen

De hamvraag is natuurlijk: Hoe snel verdien je de aanschaf van je zonnepanelen terug? Per saldo geldt deze vuistregel: in een jaar of 5 a 6 verdien je de zonnepanelen terug. Daarna heb je nog zo'n 19 jaar gratis stroom. Er is wel een kans dat je tussentijds de omvormer moet vervangen en dan gaat er 1 of 2 jaar van die gratis stroom af. Het kan echter ook zijn dat de zonnepanelen wat langer dan gemiddeld mee gaan en dan komen die jaren er weer bij.

Een simpel rekensommetje:

De opbrengst van een zonnepaneel is 400 Kwh per jaar bij een hoge opbrengst en 300 Kwh bij een lage opbrengst. Gemiddeld gaan we uit van 320 Kwh. Indien je 12 zonnepanelen hebt liggen is de opbrengst 3840 Kwh. Daar bespaar je met de huidige plafondprijs ca. € 1550,00 mee. Het prijsplafond gaat echter tot 2900 Kwh dus het werkelijke rendement ligt dan zelfs boven de € 1600,00. Bij een dergelijk opbrengst en prijs van elektriciteit, verdien je in circa 5 jaar je zonnepanelen terug en heb je daarna nog zo’n 19 jaar gratis stroom. Daarom is het raadzaam om zo snel mogelijk zonnepanelen te plaatsen. Het is dus nu de tijd om in te stappen!

Salderen en terugleveren:

Op sommige dagen wekken je zonnepanelen meer energie op dan jij verbruikt. Bijvoorbeeld als de zon schijnt of als je weinig elektra verbruikt. Doordat we je zonnepanelen koppelen aan je energiemeter wordt dat energie-overschot vanzelf terug geleverd aan het net. Je hoeft hier dus niets voor te doen. Zodra de zonnepanelen geplaatst zijn moet je wel aan de overheid laten weten dat je energie levert, dat doe je door je aan te melden bij
energieleveren.nl. In de e-mail van de montage afspraak ontvang je van Daan Zonnepanelen informatie hierover.

In Nederland mag je de energie die jij levert wegstrepen tegen de energie die jij afneemt van de energieleverancier. Dit heet salderen. Dat mag in regel binnen het jaar van je contract.

Je krijgt ook een vergoeding voor de extra energie die jij levert, maar de hoogte daarvan hangt af van de energieleverancier. Dat kan enorm verschillen dus vergelijken is zeker aan te raden. Het is wellicht in de toekomst niet zo rendabel om heel veel extra stroom op te gaan wekken om dat te verkopen aan het net. We gaan in het persoonlijk gesprek na offerteaanvraag daar dieper op in. Het belangrijkste is, dat je de aanschaf van de zonnepanelen afstemt op het (toekomstige) gebruik.

In onze nieuwsrubriek zullen wij je op de hoogte houden van de huidige ontwikkelingen met betrekking tot salderen.

Kan ik u verder helpen?
Contact opnemen Adviesgesprek aanvragen Offerte aanvragen

Deel deze pagina:

Daarom kies je Daan
  • A merken materialen, hoge kwaliteit van producten = meer besparen
  • Transparant advies: communicatie en offerte duidelijk uitgelegd
  • Levering en plaatsing in eigen beheer en met garantie
  • Showroom en deskundig advies
  • Alles onder één dak: ook laadpalen, airco’s en warmtepompen
  • Professioneel team
Wij werken samen met:
Logo 1
Logo 2
Logo 3
Logo 4
Logo 5
Logo 6
Volg ons op social media:
Ontwikkeld door: NRG Internetdiensten